Luahanku!
Busy!Homework time
BADARIAH KAKAK: 2014

Monday

"COMEBACKHOME"

Assalamuaikum dan Selamat Malam
 geng-geng blogger

Akhirnya dapat juga aku membersihkan sesawang dalam blog ku ini heheheh *dah lama tak melawat rumah kat sini hehehe *aku rindu rumah ku :P hahahhaha

Malam ini saja nak menulis kembali kat blog ini dah lama tak menulis sejak nak fokus pada PT3
*ujian untuk budak-budak form3 tahun 2014 *aduhai nasib ku *reda je lah hehehhe

Alhamdulillah masa menjawab periksa PT3 aku dapat menjawab dengan yakin heheh *biasa lh klu ad meniru sikit-sikit huhhuhu........ malam ini bukan aku nak bercerita tentang PT3 tu....malam ini aku mebawa hajat.




Hajat ku ini memang terlalu mudah sekali hehehheehhehhehehe*hope lah ada yang tolong tunaikan





Aku ingin bertanya macam mana nak paparkan iklan-iklan seperti 8SHARE < CHURP2 < WHOHOO
dan lain-lain lagi.....aku dah mendaftar tapi tak tahu nak promot macam mana untuk menambahkan wang disana......kalau sudi ajarkan lah *saya budak baru nak belajar :D


Hope kalian sudi ye....satu lagi nak bagi tahu aku nak promot novel-novel yang terbaru dan panas-panas...jika ada diantara kalian yang KAKI NOVEL ATAU HANTU NOVEL *macam aku ini ....kalian blh beli secara on9 just PM in MY FACEBOOK *blh tgk kat sebelah kiri blog aku ..kalau ad WECHAT blh add aku ...ID bada_riah hehhehe
Novel yang ku nak jual ini kecil-kecil dulu *cover poket money heheehe *kalian just tunggu!!!! akan ku up nanti novel yang ku nak jual 


Thursday

blog nie ttp sementara



Assalamuaikum blog nie bada ttp buat sementara coz nk edit 2 lgi blog baru bada.....knp bada buat lgi 2 blog kerana blog nie bada tgk serabut! dgn GA,REVIEW NVL dan LUAHAN HATI.....sekarang nie blog nie bada tunggu penguman ga yg akn diumumkn x lme lgi....klu nk suruh bada join ga yg korang buat blh atar chat kat bada or komen kat blog ini http://giveawayblog07.blogspot.com/...klu ad mse tgk lh blog nie....review2 nvl yg bada buat http://reviewnovelbadariahkakak.blogspot.com/....tq..ini rasminya blog nie tutup buat sementara...hehehe :D


*doakn2 sy blh jwb exam besar nanti...hope semua lulus amin!!!

Tuesday

sinopsis novel bisakah aku kau cinta




“Andai kau pergi kerana zaman silamku ini, sungguh aku redha Asyfar. Aku sedar kekurangan diriku ini. 

Aku tak layak untuk bergandingan denganmu. Namun, jika kau pergi kerana Rina, sungguh sukar untuk 

aku merelakannya. Hati isteri mana yang sanggup melihat sang suami bercanda dengan perempuan lain. 

Sungguh aku tak tega Asyfar.”

Dek kekecewaan yang makin menggunung, Eisya melarikan dirinya jauh dari Asyfar. Di kampung

halamannya, dia mengubat luka di hati. Kehadiran Firdaus dan Asyman mula memberikan semangat

yang baru dalam hidup Eisya. Semakin hari dua insan itu membuatkan hidupnya bersinar. Keakaraban

itu disalah ertikan oleh Asyfar yang mula dihimpit api cemburu.

“Eisya!!! Sampai mati pun aku takkan ceraikan kau. Aku lebih rela gantung kau tak bertali daripada aku

lihat kau bersama jantan lain. Jangan haraplah kau akan bahagia atas kesakitan yang aku tanggung ini.

Langkah mayat aku ini dulu. Kau memang takkan bahagialah Eisya!”

Cinta milik Firdaus adalah cinta yang utuh. Cinta yang tiada tolok bandingnya. Walaupun Eisya masih

isteri orang, dia tetap jua setia menunggu.

“Eisya, walaupun awak isteri orang, saya akan tetap tunggu awak. Datanglah pada saya bila status Puan

itu hilang dalam hidup awak. Saya cintakan awak. Teramat cinta. Saya akan tetap menunggu awak

sampailah saya mati.”

Eisya terpaksa akur. Akur dengan takdir Ilahi. Biarlah takdir yang menentukan siapa yang akan jadi

pemilik hatinya itu.

“Asyfar, BISAKAH AKU KAU CINTAI? Bisakah aku tetap menjadi sang kekasihmu dunia dan akhirat? Jika

aku tak bisa, kau lepaskanlah aku. Dan kau, Firdaus, BISAKAH AKU KAU CINTAI sedangkan aku tak punya

apa-apa yang perlu dibanggakan? Aku ini hanyalah pemilik nama NUR EISYA BALQIS






Monday

Giveaway Eikingg





-Tekan Banner untuk join-




Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10




What I choose : 
1. 
2. 
3. 




Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014


WHAT I CHOOSE

Blouse Black White
Peplum Maroon Baldu
Syarat Topup RM10

Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty


jom join tkn banner klu nk join

Rejab, May Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

Top Referral:

Minuman Kesihatan Avail Green Fit (mixed fruit flavoured) bernilai RM75 atau
Handsocks berenda atau
Necklace (with box) atau
Eau de Toilette Avon Wish of Peace 10ml

Cabutan bertuah:

Majalah Jom!
2x Bookmark
3x Brooch
Colourful Paperclips
Mini Stapler
Pensil Boboiboy
Notebook Boboiboy
Pemadam Boboiboy
Pembaris Boboiboy
4x Pin Shawl
Handphone Strap
Hairclip
Fridge Magnet
2x Pemadam Faber Castell
2x Keychain
Button Badge
Phone/Powerbank Pouch
Staples
i Shoe Phonestand

Awesome Giveaway part 2 by FatinDiana

Assalamuaikum jom memeriahkn lagi ga ini...pakat join ye



 klik banner klu nk join

Tarikh tamat: 9 May 14
Dilanjutkan sehingga 17th May 2014, 10pm



May Giveaway by Irsalina Lovely


Assalamuaikum jom join ramai 2

 http://salinasafea.blogspot.com/2014/05/may-giveaway-by-irsalina-lovely.html

klik banner klu nk join

tamat 24 mei 2014


Wednesday

Mini Giveaway by Cik Hawa

Assalamualaikum


Mini Giveaway by Cik Hawa ini di anjurkan oleh Cik Hawa.
Dan disponsor oleh Jaa KechikAHR Online Shop & Mieya Atiera

Mari ramai2 meriahkan giveaway ini kerana hadiahnya berupa

Cash RM20

Shawl

Blouse

Giveaway Pinkish & Purplish Part 2

Assalam...guy jom join

 

tekan banner klu nk join 
1 mei tamat


Monday

Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor

ASSALAMUALAIKUM :)

Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.

Giveaway Blog
Clik banner untuk join!

14/03-14/04 2014
Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh:
Fifi

GA dilanjutkn sehingga 23/04/14



 Ping entri anda di http://pingje.org/ untuk dapatkan lebih traffik!!


Giveaway Birthday by Syira Lokman



Assalamuaikum jom join Ga by sis syira 


ucapan bada..SANAH HELWAH for KAK SYIRA
bada doa sis 
  • berjaya dan bahagia di dunia dan di akhirat...
  • semoga sis sekeluarga di bawah perlindungan ALLAH SWT
  • diberkati ALLAH SWT setiap ap sahaja yg sis lakukan
  • last.bada doakan sis panjang umur dan dimurahkn lagi rezeki
*sorry kak syira bada buat dlm bentuk point coz hp bada x leh taip terus..klu nk taip mesti ad point


1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html


Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

1st Topup Giveaway by RL & IL

assalamuaikum jom ga topud by RL &IL

masih sempat klu nk join coz ga ini tamat 20 mei


http://ierahluvie.blogspot.com/2014/04/1st-topup-giveaway-by-rl-il.html

*nk join tekan banner ini :D

(terlebh rajin prinscreen)







Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday.



Bismillahirrahmanirrahim.

Sempena genap setahun usia my babies a.k.a Max & Bella pada 16 April 2014,

Yana nak anjurkan Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/04/giveaway-2-max-bella-1st-birthday.html

klik banner klu nk join

(printscreen)





Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Wednesday

1st Giveaway By Saliza Salleh

Assamuaikum...hye2 lme x buka blog....mlm nie bada join 1st Giveaway By Saliza Salleh...ga ini sis saliza baru pertama kali membuat ga selama dia berblog.....jgn lepaskn peluang join ga...sye pun hampir terlepas...ga ini tinggal 7 hari sje lgi seblom tamat...joim2 join..hehehhe *tgk je hadiah sikit tp klu ramai yg join hadiah pemenang di tambah...jgn lepaskn :D
http://luviza-98.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-saliza-salleh.html

tekan banner utk join

*Tambahan disini bada nk promo join lh ga yg diakn oleh penulis nvl ini *irsalina
http://salinasafea.blogspot.com/2014/03/cover-buku-giveaway-by-irsalina-lovely.html
bada pun ad join jgk...sila lh berblogwalking :D
http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/04/cipta-cover-buku-by-irsalina.html



Thursday

Giveaway Kemetot Chomel : Free FULL PACKAGE edit blog.

Assalm bada join ga ini...mri lh pakat 
 join sama2...lgi ramai lgi meriah...tp ga nie berlngsung 2 week je





http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/2014/04/giveaway-kemetot-chomel-free-full.html

klik banner klu nk join

ga nie simple je...senang je syrat dikenankn...x rugi join



Wednesday

Simple 1st Giveaway Blog Kisah Kita

Assalamualaikum w.b.t.


Klik banner untuk join.


Dijemput semua untuk memberi sokongan dan memeriahkan lagi Simple 1st Giveaway dari Blog Kisah Kita iaitu GA bersama My Stitching Wold and Shop. Buat pertama kalinya GA ini dianjurkan, harap ianya mendapat sambutan. Semoga GA ini dapat menambahkan lagi kenalan dan mengeratkan silaturrahim sesama rakan-rakan.

Syarat-syaratnya cukup mudah dan ada hadiah menanti pemenang yang bertuah berdasarkan random.org

Hadiah-hadiah:
Sepasang Kain Pasang (100% Crepe Silk) - 1 Pemenang
1 Shawl - 1 Pemenang
1 T-Shirt (Bandung) - 1 Pemenang
1 Fridge Magnet (Bandung) - 1 Pemenang
1 Fridge Magnet (Pulau Pangkor) - 1 Pemenang

GA ini berlangsung dari 1 April 2014 - 30 April 2014



Tuesday

Syiera Firdaus's April Giveaway



Assalam jom ikut bada join GA ini....mudah sje syarat2 yg dikenakn hehehe join tau

http://sayasyiera.blogspot.com/2014/04/syiera-firdauss-april-giveaway.html

klik banner kalu nk join 

tamat 1 may
*bnyk lgi masa anda