Luahanku!
Busy!Homework time
BADARIAH KAKAK: Jom kenal wanita

Monday

Jom kenal wanita




Jom kenal wanita dengan lebih mendalam ?


  • Perempuan adalah makhluk yang paling sensitif bila diorang tengah datang bulan . Ni kita panggil sindrom datang bulan (PMS) . Amaran : Jangan pernah buat mereka marah pada masa ni kalau tak nak kena makan kasut .
  • Perempuan paling suka berborak . Tidak hairanlah jika kebanyakan perempuan digelar "mulut becok" . Jadilah pendengar yang setia . 
  • Perempuan suka ambil gambar banyak banyak untuk jadikan kenangan . Jadi tak hairanlah kalau dalam tandas  pun mereka nak bergambar hihihi .
  • Perempuan kalau memuji perempuan lain memang tak akan habis .
  • Perempuan paling suka makan . Lepasa tu mulalah bising berat badan naik . 
  • Bila buah hati mereka tak balas mesej dalam tempoh yang lama , tiga perkara yang ada di fikiran mereka samada mereka rasa boyfriend mengabaikan mereka , boyfriend marahkan mereka atau boyfriend rasa mereka menjengkelkan atau mengganggu .
  • Perempuan sukakan pujian , lebih lebih lagi daripada orang yang mereka sukai .
  • Bila perempuan marah mereka bukan sengaja nak marah tapi sebab mereka sayang dan ambil berat .
  • Perempuan yang paling garang sebelum kahwin adalah isteri yang paling manja selepas berkahwin .
  • Bila seseorang perempuan jatuh hati , mereka akan mengatakan kenapa mereka tak jumpa orang itu lebih awal . 
  • Perempuan sukakan lelaki yang bersikap melindungi , tapi jangan terlalu melindungi sampai mengongkong pula . 
  • Perempuan tak akan pernah dapat mencari perkara negatif pasal seseorang yang mereka sukai setelah mereka jatuh cinta .
  • Bila perempuan bencikan seseorang jangan terkejut bila bestfriend mereka pun ikut sama membenci dekat orang tu .
  • Perempuan bila melayan bestfriend mereka , kalah pasangan bercinta sampai orang lain pun boleh jealous dengan kemesraan mereka . 
  • Bila sedih perempuan suka dipeluk sebab mereka akan rasa selamat .
  • Kadang kadang perempuan suka bagi petunjuk dekat seseorang yang mereka sayang tentang apa yang mereka suka . Tetapi tulah lelaki ni tak faham bahasa isyarat .
  • Walaupun mempunyai kawan lelaki dan peminat yang ramai tapi dalam pada masa yang sama dalam fikiran diorang hanya ada seseorang yang mereka sayang sahaja . 
  • Bila perempuan mula cemburu mereka mula boleh jadi detective yang paling berjaya tanpa disyaki oleh si lelaki . Kalau boleh sampai lubang cacing pun mereka selidik . 
  • Perempuan suka banyak berfikir dan suka buat kesimpulan yang bukan bukan tentang buah hati mereka . Tapi sebenarnya apa yang mereka fikirkan tu tak berlaku pun . Risau je lebih . 
  • Walaupun dah banyak baju tetapi masih tetap mengatakan tiada baju untuk dipakai .
  • Perempuan akan berasa cemburu apabila ternampak kekasih mereka dengan perempuan lain walaupun sekadar kawan .
  • Jangan tipu kami kerana kami selalu dapat tahu .
  • Walaupun bersedih perempuan tetap akan tersenyum . Mereka akan menangis secara senyap dan boleh berpura pura ceria semula dihadapan orang ramai . Itu yang dinamakan "fake smile" .
  • Air mata adalah senjata utama wanita .
  • Bila perempuan senyap secara tiba tiba maka hairan lah sebab ada sesuatu yang sedang berlaku di situ .
  • Jangan lupakan tarikh lahir seseorang perempuan sebab perempuan sentiasa menunggu buah hati dia wish happy birthday walaupun tiada hadiah . Cukup sekadar mengingat untuk menunjukkan bahawa bahawa mereka dihargai si lelaki .
  • Perempuan dapat mengingat walaupunn perkara kecil jika debandingkan lelaki . Sebab itulah bila lelaki mungkir janji , mereka akan ingat sampai bila bila . Bagi perempuan mudah memaafkan , tapi sukar untuk melupakan . 
  •  Kalau perempuan selalu menghubungi awak tu sebab mereka tak nak lost contact dari awak . 
  • Walaupun busy macam mana pun tolonglah luangkan sedikit masa untuk perempuan sebab mereka ni agak mudah berkecil hati . Pasti akan ada perasaan sedih .
  • Bila seseorang perempuan sudah meninggalkan sesorang ni , tak akan ada peluang kedua . Mungkin ada lagi perasaan sayang tapi lebih banyak perasaan benci kerana disakiti . Jika awak dapat peluang kedua dari seorang perempuan , tolonglah hargainya .





No comments :

Post a Comment