Luahanku!
Busy!Homework time
BADARIAH KAKAK

Monday

"COMEBACKHOME"

Assalamuaikum dan Selamat Malam
 geng-geng blogger

Akhirnya dapat juga aku membersihkan sesawang dalam blog ku ini heheheh *dah lama tak melawat rumah kat sini hehehe *aku rindu rumah ku :P hahahhaha

Malam ini saja nak menulis kembali kat blog ini dah lama tak menulis sejak nak fokus pada PT3
*ujian untuk budak-budak form3 tahun 2014 *aduhai nasib ku *reda je lah hehehhe

Alhamdulillah masa menjawab periksa PT3 aku dapat menjawab dengan yakin heheh *biasa lh klu ad meniru sikit-sikit huhhuhu........ malam ini bukan aku nak bercerita tentang PT3 tu....malam ini aku mebawa hajat.




Hajat ku ini memang terlalu mudah sekali hehehheehhehhehehe*hope lah ada yang tolong tunaikan





Aku ingin bertanya macam mana nak paparkan iklan-iklan seperti 8SHARE < CHURP2 < WHOHOO
dan lain-lain lagi.....aku dah mendaftar tapi tak tahu nak promot macam mana untuk menambahkan wang disana......kalau sudi ajarkan lah *saya budak baru nak belajar :D


Hope kalian sudi ye....satu lagi nak bagi tahu aku nak promot novel-novel yang terbaru dan panas-panas...jika ada diantara kalian yang KAKI NOVEL ATAU HANTU NOVEL *macam aku ini ....kalian blh beli secara on9 just PM in MY FACEBOOK *blh tgk kat sebelah kiri blog aku ..kalau ad WECHAT blh add aku ...ID bada_riah hehhehe
Novel yang ku nak jual ini kecil-kecil dulu *cover poket money heheehe *kalian just tunggu!!!! akan ku up nanti novel yang ku nak jual 


Thursday

blog nie ttp sementara



Assalamuaikum blog nie bada ttp buat sementara coz nk edit 2 lgi blog baru bada.....knp bada buat lgi 2 blog kerana blog nie bada tgk serabut! dgn GA,REVIEW NVL dan LUAHAN HATI.....sekarang nie blog nie bada tunggu penguman ga yg akn diumumkn x lme lgi....klu nk suruh bada join ga yg korang buat blh atar chat kat bada or komen kat blog ini http://giveawayblog07.blogspot.com/...klu ad mse tgk lh blog nie....review2 nvl yg bada buat http://reviewnovelbadariahkakak.blogspot.com/....tq..ini rasminya blog nie tutup buat sementara...hehehe :D


*doakn2 sy blh jwb exam besar nanti...hope semua lulus amin!!!

Tuesday

sinopsis novel bisakah aku kau cinta




“Andai kau pergi kerana zaman silamku ini, sungguh aku redha Asyfar. Aku sedar kekurangan diriku ini. 

Aku tak layak untuk bergandingan denganmu. Namun, jika kau pergi kerana Rina, sungguh sukar untuk 

aku merelakannya. Hati isteri mana yang sanggup melihat sang suami bercanda dengan perempuan lain. 

Sungguh aku tak tega Asyfar.”

Dek kekecewaan yang makin menggunung, Eisya melarikan dirinya jauh dari Asyfar. Di kampung

halamannya, dia mengubat luka di hati. Kehadiran Firdaus dan Asyman mula memberikan semangat

yang baru dalam hidup Eisya. Semakin hari dua insan itu membuatkan hidupnya bersinar. Keakaraban

itu disalah ertikan oleh Asyfar yang mula dihimpit api cemburu.

“Eisya!!! Sampai mati pun aku takkan ceraikan kau. Aku lebih rela gantung kau tak bertali daripada aku

lihat kau bersama jantan lain. Jangan haraplah kau akan bahagia atas kesakitan yang aku tanggung ini.

Langkah mayat aku ini dulu. Kau memang takkan bahagialah Eisya!”

Cinta milik Firdaus adalah cinta yang utuh. Cinta yang tiada tolok bandingnya. Walaupun Eisya masih

isteri orang, dia tetap jua setia menunggu.

“Eisya, walaupun awak isteri orang, saya akan tetap tunggu awak. Datanglah pada saya bila status Puan

itu hilang dalam hidup awak. Saya cintakan awak. Teramat cinta. Saya akan tetap menunggu awak

sampailah saya mati.”

Eisya terpaksa akur. Akur dengan takdir Ilahi. Biarlah takdir yang menentukan siapa yang akan jadi

pemilik hatinya itu.

“Asyfar, BISAKAH AKU KAU CINTAI? Bisakah aku tetap menjadi sang kekasihmu dunia dan akhirat? Jika

aku tak bisa, kau lepaskanlah aku. Dan kau, Firdaus, BISAKAH AKU KAU CINTAI sedangkan aku tak punya

apa-apa yang perlu dibanggakan? Aku ini hanyalah pemilik nama NUR EISYA BALQIS






Monday

Giveaway Eikingg





-Tekan Banner untuk join-




Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10




What I choose : 
1. 
2. 
3. 




Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014


WHAT I CHOOSE

Blouse Black White
Peplum Maroon Baldu
Syarat Topup RM10

Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty


jom join tkn banner klu nk join

Rejab, May Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

Top Referral:

Minuman Kesihatan Avail Green Fit (mixed fruit flavoured) bernilai RM75 atau
Handsocks berenda atau
Necklace (with box) atau
Eau de Toilette Avon Wish of Peace 10ml

Cabutan bertuah:

Majalah Jom!
2x Bookmark
3x Brooch
Colourful Paperclips
Mini Stapler
Pensil Boboiboy
Notebook Boboiboy
Pemadam Boboiboy
Pembaris Boboiboy
4x Pin Shawl
Handphone Strap
Hairclip
Fridge Magnet
2x Pemadam Faber Castell
2x Keychain
Button Badge
Phone/Powerbank Pouch
Staples
i Shoe Phonestand

Awesome Giveaway part 2 by FatinDiana

Assalamuaikum jom memeriahkn lagi ga ini...pakat join ye



 klik banner klu nk join

Tarikh tamat: 9 May 14
Dilanjutkan sehingga 17th May 2014, 10pm